龍珠小站の論壇

Login

免註冊即享有會員功能

搜索
查看: 533|回復: 3

今屆選舉結果感想

3萬

管理員

排除政治立場,呢個結果對好多人黎講,係一個一個好好既教訓/鼓勵。

對教主黎講,由於過於自大,所以最後俾新人險勝。
對大部分熱血公民黎講,因為形象太差,所以難以當選。
對國師黎講,雖然一早知佢係暗獨,但係好多香港人係唔知,而且佢提出永續基本法既根基唔夠好,俾人質疑時答唔到,所以民調先升後跌。
對黃俊傑黎講,因為佢本人能力太廢,又好似唔多肯努力惡補,所以就算我支持青政,亦都投左佢,但一樣令佢落敗。

相反
鄭松泰靠努力+運氣+能力,先係努力特訓對付何君堯,然後有線論壇中第一時間針對退選單野狂插何君堯,谷底反彈,抵佢贏。
梁頌恆同游蕙禎同有努力練習口才(雖然游仍然經常被問到口啞啞),加上天琦加持,贏到係正常。

至於最意想不到既係,點解白卡娥會多票過梁金成,一個正常人,一個唔正常,點解會揀個白卡人士...

1萬

版主

馮驊我屌你老母

回復

完全體

A.K.A. ON9

港島撚表示投左四眼

btw點解遊精入呀.....教主點都好過佢啦
回復

3萬

管理員

神白牙 發表於 2016-9-5 08:51 PM
港島撚表示投左四眼

btw點解遊精入呀.....教主點都好過佢啦

教主衰自大。而且最尾一星期走去鬧梁天琦,只係呢下都損失左唔少票。

如果佢唔係亂咁鬧同路人,我都贊成教主入會好過游BB。
回復